Lada стали найнепопулярнішим авто в Європі

Lada стали найнепопулярнішим авто в Європі

17 червня 2022
3

Lada офіційно визнана найнепопулярнішим автобрендом у Європі. Продажі марки й так були невисокими останнім часом, а після нападу на Україну та запровадження санкцій проти РФ вони обрушилися до кількох десятків машин на місяць. Про це свідчить статистика Європейської асоціації автовиробників АСЕА.

Так, за травень у країнах Європи продано лише 75 Lada всіх моделей. За аналогічний період минулого року купили 133 авто, тобто падіння становить 43,6%. Усього ж із січня до травня на європейському ринку реалізували 585 ВАЗ, тобто на 4,9% менше, ніж роком раніше.

Lada в Європі купують навіть менше, ніж дорогі й ексклюзивні Bentley, Ferrari та Lamborghini. Найближчим до Lada в рейтингу виявився дрібносерійний французький виробник спорткарів Alpine - 319 проданих машин у травні й 1275 - з початку року.

Слід зазначити, що офіційні постачання Lada до ЄС припинилися ще у 2019 році - після запровадження суворих екостандартів Euro-6+. Утім, низка незалежних дилерів продовжили імпорт російських авто - переважно Lada Niva.

Темпи падіння продажів ВАЗ у Європі прискоряться, причому не лише через санкції. Як відомо, у Тольятті стартував випуск так званої «спрощеної» версії Lada Granta стандарту Євро-2 без ABS і подушок безпеки, а їх на європейський ринок не пустять. Крім того, Росстандарт офіційно заборонив таким автомобілям залишати територію РФ - їхня експлуатація дозволена лише на території країни-виробника.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Закарпаттячко  

А є ж ще й альтернативна думка: "Нарешті Європа визнала Ладу на рівні із Bentley, Ferrari та Lamborghini. Ба більше, на деяких ринках Лада обігнала по продажу ці хвалені автомарки!"

+4-1ВІДПОВІСТИ  
deavy  

Який ідіот і, головне, навіщо захоче придбати цю труну на колесах в Європі?

+5-1ВІДПОВІСТИ  
Щирий  

deavy, зате легко визначити кількість ідіотів в кожній конкретній країні. Плюс стає відомим конкретне місце проживання цих ідіотів

+4-1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація