Lamborghini готує перший серійний електромобіль

Lamborghini готує перший серійний електромобіль

29 липня 2023
0

Італійський автовиробник у офіційному прес-релізі про успіхи продажів гібридного Revuelto приховав новину про майбутнє розширення модельного ряду Lamborghini. Мова йде про перший електромобіль компанії. Спочатку анонсований у травні 2021 року, перший в історії електромобіль від Sant'Agata Bolognese буде випущений у 2028 році.

Відомо, що новинка матиме лише електричну версію та матиме концепцію салону за формулою 2+2. Додаткових подробиць автовиробник поки не розголошує. Проте генеральний директор Штефан Вінкельманн раніше заявляв, що у нього буде «більший дорожній просвіт», ніж у спортивних автомобілів компанії, хоча й менший, ніж у кросовера Urus. Керівник зазначив, що він буде «набагато зручнішим для щоденного використання», ніж Huracan і Revuelto, але це не буде кросовер.

Хоча ще надто рано говорити про технічні характеристики, Вінкельманн уже натякнув, що він не буде створений на платформі Lamborghini. Натомість він виграє від «синергії Volkswagen Group», подібно до того, як Urus механічно пов’язаний з Bentley Bentayga, Porsche Cayenne, Audi Q7/Q8 і Volkswagen Touareg.

Новий електромобіль класу GT прийде на заміну Urus S/Performante і Huracan, обидва з яких отримають плагін-гібридну силову установку в 2024 році. Через рік після того, як новий електромобіль надійде в продаж, у 2029 році, наступник Urus також буде випущений виключно як електромобіль.

Цей план був підтверджений кілька місяців тому тим самим генеральним директором Lamborghini в інтерв'ю журналістам під час попереднього перегляду заміни Aventador.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація