Lamborghini збереже мотори V8, V10 та V12 до повного переходу на електромобілі

Lamborghini збереже мотори V8, V10 та V12 до повного переходу на електромобілі

09 квітня 2023
0

Напередодні 60-річного ювілею бренду Lamborghini представила Revuelto, перший гібридний суперкар, який у компанії класифікують як електромобіль із високими експлуатаційними характеристиками. Наступник Aventador відкриває «електричну» еру в історії компанії.

Як сказав у інтерв'ю Auto Motor und Sport (AMS) головний технічний директор Lamborghini Рувен Мур, перехід на електротягу не вплине на філософію бренду. Електромобілі із Сант-Агата-Болоньєзе збережуть фірмовий дизайн та динаміку.

До 2025 року Lamborghini планує скоротити викиди в середньому по модельній лінійці на 50%. У цьому компанія покладається на гібридних наступників Urus та Huracan, які мають з'явитися найближчими роками.

Коментуючи можливість використання в гібридних силових установках двигуна V6 Мур сказав, що наразі він «не відповідає бренду». Lamborghini завжди була відома своїми двигунами V12, але згодом додала у своє портфоліо двигуни V8 та V10. Однак, незважаючи на зміни в галузі, марка залишається вірною своїм екзотичним двигунам. На це навіть не вплине можливість отримати аналогічну потужність від моторів із меншою кількістю циліндрів.

Так силова установка першого гібрида марки - Revuelto - побудована навколо нового безнаддувного двигуна V12. Тоді як такі автомобілі, як Ferrari 296 та McLaren Artura використовують V6 із подвійним турбонаддувом. «Під капотом» Lamborghini Revuelto двигуну V12 допомагають три електромотори. Сукупна потужність плагін-гібридної силової установки складає 1015 к.с.

Свій перший повністю електричний автомобіль Lamborghin планує випустити наприкінці десятиліття. За ним з'явиться електрична заміна Urus, а до цього моменту марка продовжить використовувати свої мотори V8, V10 та V12.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація