Lancia готуює недорогий компактний електрокар із запасом ходу 400 км

Lancia готуює недорогий компактний електрокар із запасом ходу 400 км

07 вересня 2023
0

Опубліковано рендери Lancia Ypsilon нового покоління. Компактний хетчбек В-класу дебютує в першій половині 2024 року та стане первістком у новому сімействі моделей італійської марки. Про це повідомляє сайт Motor.es.

Нова Lancia Ypsilon буде витримана в стилістиці концепт-кара Lancia Pu+Ra HPE. Передня частина отримала свого роду «дзьоб» із діодним підсвічуванням.

Lancia Ypsilon 2024 порідниться з Peugeot 208 і Opel Corsa наступного покоління, адже всі три моделі будуть побудовані на одній платформі STLA Small концерну Stellantis. Хетчбек підросте в розмірах до приблизно 4 метрів у довжину.

Нова Lancia Ypsilon стане першим серійним електромобілем італійської марки. Силову установку запозичать у побратимів: авто отримає 156-сильний мотор і батарею на 54 кВт?год, а його запас ходу складе близько 400 км.

Також очікуються гібриди Lancia Ypsilon на 100 і 136 к.с. з 1,2-літровим турбомотором і «м'якою» 48-вольтною установкою. Також має з'явитися спортивна версія НРЕ. Утім, із 2026 року випуск гібридів припинять, і всі Lancia стануть електричними.

Із Ypsilon почнеться «перезапуск» Lancia. Слідом за цією моделлю підуть нові Lancia Delta й Gamma.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація