Land Rover «повністю переосмислить» позашляховик Discovery

Land Rover «повністю переосмислить» позашляховик Discovery

14 серпня 2022
0

Компанія Jaguar Land Rover збирається «переосмислити» позашляховик Discovery та адресувати його «вимогливим сім'ям». Модель стане більш технологічною, розкішною і престижною, а за ціною наблизиться до Range Rover. Це потрібно для того, щоб частина продажів Discovery не відбирала покупців у нового Defender, оскільки зараз автомобілі знаходяться приблизно в одному ціновому сегменті.

Після випуску нових Land Rover Defender та Range Rover здавалося, що концерн Jaguar Land Rover (JLR) зовсім забув про Discovery - але це не так.

За словами генерального директора JLR Тьєррі Боллоре, якого цитує Auto Express, позашляховик підніметься ще вище ієрархічними сходами і віддалиться за ціною від Defender. Модель отримає менш утилітарний та більш статусний дизайн, а її основними покупцями стануть, за визначенням JLR, «вимогливі сім'ї».

Очевидно, ім'я Discovery, як і Defender, дістанеться не одній моделі, а цілого сімейства (нинішній кросовер Discovery Sport не береться до уваги). В основу позашляховика ляже платформа Modular Longitudinal Architecture (MLA-Flex) з двоважелевою підвіскою спереду і п'ятиважелем ззаду, за якою потягнеться широка гама силових установок - від дизельних «шісток» 3.0 сімейства Ingenium до до «бмвешного» V8 4.4 і плагін-гібридних систем.

Зрозуміло, на Discovery з'являться і всі новомодні «фішки»: медіасистема Pivi Pro з оновленнями «по повітрю», задні колеса, що підрулюють, пневмостійкі з адаптивними двоклапанними амортизаторами Bilstein, висувні ручки дверей і світлодіодна оптика Dynamic Light Projection. Кожна фара якої включає 1,3 мільйона індивідуально керованих мікродзеркал, які задають форму та розміри світлового пучка, а також малюють підказки на дорозі.

Зміниться і ціна. Якщо зараз Discovery і Defender розташовані плюс мінус на одному рівні (від 57 225 і 51 365 фунтів стерлінгів відповідно), то в майбутньому «Диско» виявиться ближче до Ranger Rover, ціни на який у Великій Британії починаються з 99 375 фунтів стерлінгів.

Джерело: Auto Express

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація