Лідер «євробляхерів» прокоментував законопроект про скасування безкоштовного розмитнення авто

Лідер «євробляхерів» прокоментував законопроект про скасування безкоштовного розмитнення авто

28 квітня 2022
0

Очільник громадської організації «Авто Євро Сила» Олег Ярошевич розповів, чому закон про пільгове розмитнення машин намагаються скасувати.

За словами Ярошевича, «Авто Євро Сила» протягом 5 років добивалася скасування плати за розмитнення. Це дозволило б оновити застарілий автопарк.

«Це все ж таки дати можливість людям пересісти з «жигулів», «москвичів», «волг» на більш якісні, зручні та безпечні авто. Звісно, це не є проблема для столиці, але виїхавши у інші частини України, села, ми бачимо переважно такі старі авто», - каже він.

Звернув увагу лідер «євробляхерів» і на тих власників, які назавжди втратили свої транспорті засоби внаслідок російського вторгнення.

«Давайте говорити відверто і про те, що стотисячні міста, такі як Чернігів, Буча, Ірпінь, Гостомель і майже весь Схід постраждали від окупаційних військ. Останні просто забирали транспортні засоби, вивозили за межі України до РФ чи інших країн, бо у них немає статті за мародерство. Це сотні тисяч людей, які позбавилися власних транспортних засобів, полишаючи окуповані міста», - додав він.

На думку Ярошевича, закон про пільгове розмитнення дійсно міг показати, що Україна йде до Європи та намагається стати європейською країною, де немає олігархів, що вказують, які закони приймати.

«Автоолігархів» дратує така «конкуренція» зі звичайними громадянами, які отримали ширші можливості», - зауважив він.

Але виникає питання, оскільки «звичайні громодяни» чоловічою статі в переважній більшості не можуть виїхати за кордон, то як їм придбати автомобіль без залучення альтернативних «Автоолігархів»?

Нагадаємо, в Україні готуються скасувати «нульове» розмитнення автомобілів оскільки «черги на митниці з VIP-авто під виглядом гуманітарки дискредитують допомогу Україні».

Джерело: MMR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація