Легендарне авто Джеймса Бонда пішло з молотка за 2,5 мільйона доларів

Легендарне авто Джеймса Бонда пішло з молотка за 2,5 мільйона доларів

22 липня 2023
0

У Великій Британії на аукціоні Bonhams продали Aston Martin DB5 1965 року. За знамените спорткупе віддали 1,96 мільйона фунтів стерлінгів ($2,55 млн). Про це повідомляє офіційний сайт аукціонного дому.

Aston Martin DB5 зараз дуже цінується колекціонерами та коштує не менше пів мільйона доларів, але це купе особливе. Річ у тім, що з молотка пішло справжнє авто Джеймса Бонда.

Саме цей Aston Martin DB5 знімався у фільмі «Золоте око» 1992 року та засвітився на початку кінострічки. На ньому агент 007 у виконанні Пірса Броснана змагається з головною негідницею на новітньому на той час суперкарі Ferrari F355 GTS. Перегони проходять на гірських серпантинах в околицях Монако.

Крім того, Aston Martin DB5 також з'являвся у фільмах «Завтра не помре ніколи» та «Спектр». Авто також брало участь у численних автошоу, і на ньому їздив відомий британський гонщик сер Стірлінг Мосс. В останні роки Aston Martin був частиною експозиції автомобілів із відомих кінофільмів.

У комплекті з авто покупцеві вручили пляшку улюбленого шампанського Джеймса Бонда Bollinger із келихами, як у фільмі «Золоте око», а також постери кінострічки.

Спортивний Aston Martin DB5 випускали з 1963 по 1965 роки та всього зібрали 1059 авто. Він оснащений 4,0-літровою 282-сильною шісткою та здатний розігнатися до 100 км/год за 8 с і розвинути 230 км/год.

Джеймс Бонд вперше сів за кермо Aston Martin DB5 у фільмі «Голдфінгер» 1964 року - тоді роль агента 007 виконав Шон Коннері. Загалом DB5 з'являвся в десяти фільмах про Джеймса Бонда.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація