Легендарний PEUGEOT 205 святкує 40-річний ювілей - а Новий PEUGEOT е-208 приймає естафету популярності!

Легендарний PEUGEOT 205 святкує 40-річний ювілей - а Новий PEUGEOT е-208 приймає естафету популярності!

10 липня 2023
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Культовий PEUGEOT 205 1983 року святкує свій 40-річний ювілей та передає естафету популярності його прямому нащадку Новому PEUGEOT E-208. Щоб відзначити 40-річний ювілей славетного автомобіля PEUGEOT 205, ентузіасти Бренду PEUGEOT зустрілись 8-9 липня в музеї L'Aventure PEUGEOT у місті-муніципалітеті Сошо. Причому зустріч була присвячена не лише святкуванню 40-річчя «священного числа» 205-ї моделі, але й також презентації новинки, яка втілює електричне сьогодення та майбутнє Бренду в сегменті компактних автомобілів – Нового електромобілю PEUGEOT E-208!

Коли Жан Буйо (керуючий директор Бренду PEUGEOT у 1970-1980 рр.) представляв PEUGEOT 205 в 1983 році, чи міг він уявити, що ця модель стане початком довгої серії успішних міських автомобілів, які будуть випущені у кількості більше 25 мільйонів одиниць? Чи уявляв він, що через 40 років прямий спадкоємець PEUGEOT 205 - Новий PEUGEOT E-208 - стане найбільш продаваним електромобілем у своїй категорії в Європі? Можливо, Жан Буйо все це уявляв, бо він був великим фантазером та візіонером...

Історія автомобіля - це часто, перш за все, історія чоловіків і жінок, які його створили. Історія PEUGEOT 205 невіддільна від історії Жана Буйо, члена ради директорів PEUGEOT наприкінці 1970-х років. Саме він у важкий для компанії час запропонував амбітний проект нового малолітражного автомобіля, який був би набагато більшим, ніж міський автомобіль, комфортним як у місті, так і на заміських дорогах, здатний перевозити невелику родину, а також доступний за ціною... коротше кажучи, автомобіль, який відповідав усім вимогам.

На вулиці стояв 1983 рік, коли Бренд PEUGEOT створив кумира - один з тих рідкісних автомобілів, які навіть сьогодні змушують серця людей битися частіше: легендарний PEUGEOT 205! Ультрасучасний дизайн, незрівнянний зовнішній вигляд, спортивна версія GTi, кабріолет з м'яким дахом, і навіть ексклюзивне виконання версії Roland Garros - все це було в історії 205-го! Так само, як і значущі досягнення в автоспорті: 16 перемог в чемпіонаті світу з ралі World Rally Championship, 2 перемоги в Ралі Дакар. За 15 років випуску, PEUGEOT 205 був реалізований в кількості більше 5 мільйонів автомобілів - м'яко кажучи, чимало!

Перший високопродуктивний маленький дизель

Технічно PEUGEOT 205 символізує входження PEUGEOT у сучасну епоху: компактний, але просторий, практичний хетчбек, ефективний та економічний водночас, пристосований для будь-якого використання... Зокрема, це перший автомобіль марки в якому було використано торсіони ззаду, щоб звільнити більше місця в салоні. Це також перший автомобіль, який отримав нове сімейство двигунів XU, а саме XUD7 - чотирициліндровий двигун об’ємом 1769 см3 і потужністю 60 к.с., що зробило PEUGEOT 205 першим маленьким французьким дизельним автомобілем і перш за все першою маленькою дизельною моделлю, яка запропонувала продуктивність, еквівалентну бензиновим аналогам, але зі значно нижчим споживанням (в середньому 3,9 л/100 км).

Від 45 до... 200 кінських сил!

PEUGEOT 205 став першим компактним PEUGEOT, який отримав таку широку та різноманітну лінійку двигунів - від 45 до 200 кінських сил! - і автоматична коробка передач, рідкісна опція на ринку в той час. З моменту запуску в 1983 році він поставлявся з чотирма бензиновими і одним дизельним двигунами. У наступному році асортимент був розширений за рахунок легендарних GTI і Turbo 16, а також 3-дверного кузова. Далі з'явилася ціла низка версій, від більш доступних, таких як 1986 Junior з джинсовими сидіннями, до більш шикарних, таких як Lacoste або Gentry.

І тепер культовий автомобіль Бренду PEUGEOT передає свою естафету новинці, яка уже зараз показує гідні результати продажів та здатна затьмити свого предка. Появу Нового PEUGEOT е-208 Бренд вирішив відзначити урочистостями, організованих у Сошо клубом шанувальників Le Club 205 у співпраці з Aventure Peugeot. Отже, всі шанувальники PEUGEOT 205 та PEUGEOT 208, а також Бренду PEUGEOT загалом були запрошені на святкування у фірмовий музей «Mus?e de L'Aventure Peugeot» у Сошо - на батьківщині Бренду.

Новий електромобіль PEUGEOT E-208 було вперше представлений у Сошо. Й він був готовий вразити гостей та запропонувати їм ще більше шарму завдяки привабливому дизайну, оновленим «пазурам лева», новому «світловому підпису» PEUGEOT. Зрештою, цей сучасний, привабливий, динамічний хетчбек буквально сповнений відчуття молодого духу! Електромобіль PEUGEOT E-208 дарує більше емоцій завдяки ще більш сучасному, цифровому, технологічному салону PEUGEOT i-Cockpit®, який підвищує задоволення від водіння. Нарешті, новий хетчбек PEUGEOT E-208 є на 100% електромобілем та пропонує 100% електричної досконалості – завдяки збільшеному акумулятора на 51 кВт-год. та запасу ходу до 400 км (змішаний цикл WLTP), а також завдячуючи потужнішому електромотору на 115 кВт/156 к.с.

Бренд PEUGEOT оголосив про власну стратегію продажів електромобілів у Європі до 2030 року - 100% транспортних засобів PEUGEOT, що будуть продаватись на континенті, будуть повністю електричними. Й нинішній 2023 рік знаменує важливе досягнення на шляху до виконання цього амбітного плану: кожна модель у лінійці Бренду тепер доступна в електрифікованій версії - 100% електричній, Plug-in-гібридній або 48-вольтний гібрид.

До речі, в Україні також представлено електрифіковані моделі PEUGEOT: наприклад, PHEV-гібридний кросовер PEUGEOT 3008 Hybrid4 та електричний кросовер PEUGEOT E-2008, або ж сімейний мінівен PEUGEOT e-Rifter. Причому вони вже присутні на українських складах, як і безліч інших моделей PEUGEOT - то ж обирайте та купуйте бажаний варіант вже зараз без довгих очікувань!

Дилерська мережа Peugeot Дилерська мережа Peugeot

Бренд Peugeot представлений в Україні з 1992 року. З 2010 року продажем автомобілів та наданням сервісних послуг ексклюзивно займається офіційне представництво французької компанії.

перейти на сторінку компанії
Джерело: PEUGEOT

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація