Lexus ES отримає електричні версії

Lexus ES отримає електричні версії

09 травня 2024
0

Поточна генерація седана Lexus ES існує з 2018 року. Попри те, що модель не настільки успішна, як сестринська Toyota Camry, вона також отримає оновлення. Проте, коли саме відбудеться презентація новинки наразі невідомо.

Подейкують, що це відбудеться вже незабаром, адже оновлена Toyota Camry 2025 вже дебютувала. Нові версії ES350h, ES350e та ES500e мають замінити поточні ES250, ES350 та ES300h. В системі маркування моделей Lexus літера «h» в кінці назви позначає гібриди, «h+» використовується для PHEV, а «e» - виключно для електромобілів.

Ймовірно, гібридний ES350h використовуватиме гібридну систему AWD, яка встановлена на RX350h. Актуальна версія ES300h пропонується лише з переднім приводом. Водночас ES350e й ES500e матимуть повністю електричні силові установки.

Їх характеристики поки невідомі, адже Toyota і Lexus ще не представили повністю електричні моделі на основі архітектури TNGA-K, на якій, як повідомляється, буде заснований новий ES.

Як повідомляє AutoGuide, в розсекречених патентах йдеться про те, що ES500e, з високою ймовірністю, стане новою флагманською моделлю лінійки. Чутки про майбутню електричну новинку від Lexus з'явились ще у 2021 році.

Тоді автовиробник поділився тизерним зображенням майбутньої лінійки електромобілів. Серед них був розкішний седан середнього розміру, який дуже нагадував ES, за винятком зміненого дизайну передньої частини.

За чутками, новинку мають презентувати вже в 2025 році. До 2030 року Lexus планує представити електричний варіант кожної з моделей в лінійці, а у 2035 стати виробник виключно електромобілів.

Джерело: 24tv.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація