Lexus готує великий сімейний електрокросовер TZ

Lexus готує великий сімейний електрокросовер TZ

21 липня 2023
0

У лінійці Lexus з'явиться великий електричний кросовер TZ. Презентація нової моделі відбудеться у 2024 або 2025 році. Про це повідомляє сайт Carbuzz.

Як стало відомо журналістам, Lexus оформив права на назву TZ450e у британському патентному офісі, а в європейському патентному бюро зареєстрували індекс TZ550e.

Новий Lexus TZ стане електричною альтернативою сімейному кросоверу TX. П'ятиметрову модель запропонують із трьома рядами сидінь - на 6 або 7 місць.

Раніше в Toyota показали прототип Lexus TZ - він стане однією з 10 електричних моделей, які японський концерн презентує до 2026 року.

Електромобіль виконаний у типовому для японської марки гранчастому стилі й дуже нагадує молодшого брата Lexus RZ. У нього виражений «ніс», тоненькі діодні фари та висувні дверні ручки.

Саме в Lexus RZ (а також Toyota bZ4X) для нової моделі запозичать платформу e-TNGA. Очікується, що початкова версія TZ450e отримає ту саму 308-сильну установку, що й Lexus RZ450e, а ось варіант TZ550e буде потужнішим. Запас ходу становитиме щонайменше 450 км.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація