Lexus не готовий попрощатися з седанами

Lexus не готовий попрощатися з седанами

24 вересня 2023
0

Компанія Lexus не відмовлятиметься від седанів. На сучасному авторинку балом правлять кросовери та позашляховики, а попит на інші типи кузова поступово тане. Наприклад, у Європі в першій половині цього року на SUV припало більше половини продажів усіх автомобілів. Однак позбутися седанів готові не всі. Так, Lexus збереже у своїй лінійці чотиридверні моделі, і чималу роль у цьому рішенні відіграють покупці на найбільшому ринку світу - у Китаї.

Глава бренду Lexus Такаші Ватанабе визнав, що продаж седанів знижується рік за роком. Однак у них все ще є своя аудиторія, що виправдовує вартість розробки нових моделей.

У той час як весь світ орієнтується на кросовери, в Китаї картина інша. Там на частку седана ES припадає половина продажів Lexus. Тому компанія продовжить випускати триоб'ємні моделі - можливо тільки для цього ринку, якщо попит в решті світу впаде до нуля. При цьому Ватанабе зазначив, що вподобання китайської публіки швидко змінюються, і те, що популярне сьогодні, може виявитися не в тренді за кілька років.

Зараз у лінійці Lexus три седани - IS, ES і LS, причому перший у Китаї не продається. Кілька років тому компанія анонсувала кілька моделей, включаючи електрифікований седан і автомобіль, схожий за габаритами з Toyota Camry.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація