Lexus спроектував сад для медитацій

Lexus спроектував сад для медитацій

13 червня 2022
0

Lexus вже давно не обмежує себе одними автомобілями. Інтереси компанії дещо ширші та поширюються на яхти, літаки та квадроцикли. Але на садовій виставці Gardeners World Live в англійському Бірмінгемі компанія покаже щось унікальне - концепцію саду для медитацій, створену під натхненням від японських садів кансе-нива (kansho-niwa). Вони виникли під час Муроматі (1338–1568) під впливом дзен і сприймалися як «притулок душі».

Фактично це була форма тривимірного ландшафтного мистецтва. Сад треба було розглядати як картину, якою «дух подорожує очима». У саду kansho-niwa garden від Lexus використовуються техніки японської практики shinrin-yoku, тобто природної терапії. Уздовж доріжок з ефектом плавника посаджено пальчасті клени. На тлі дзеркальної стіни розташовані папороть диксонія, крупнолистовий бамбук, мюленбікія, різні трави, мох та каміння.

Також частиною композиції стане садовий будинок у стилі японських готелів ryokan. Будинок оточать плакучими вербами, традиційними «хмарними» деревами, виконаними у техніці топіарної стрижки, та чагарниками піттоспорум. На майданчиках перед садом красуватимуться електричний Lexus UX300e та новий NX450h+ з гібридною силовою установкою.

Джерело: Lexus

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація