Lotus назвав дату дебюту нового електромобіля Emeya

Lotus назвав дату дебюту нового електромобіля Emeya

31 серпня 2023
0

Електричний седан Lotus, відомий досі як Type 133, вийде на ринок під ім'ям Emeya. Офіційно свою третю електричну модель Lotus представить 7 вересня. Напередодні цієї події марка опублікувала короткий відеотизер дебютанта. І хоча він не дозволяє розглянути Emeya у всіх деталях, але демонструє передню та задню частини кузова.

У седана тонкі світлодіонні денні ходові вогні спереду та широка світлова смуга між задніми ліхтарями. Інтер'єр новинки все ще тримають у секреті. За попередніми даними, деякі стилістичні рішення Emeya запозичив у електрокросовер Eletre. Зокрема, в останнього передня панель у вигляді полиці із захованими в неї екранами з водійського та пасажирського боку. Між ними великий поворотний екран мультимедійної системи.

Lotus Emeya побудований на новій електричній архітектурі бренду. До речі, на ній базується вже згаданий кросовер Eletre. За попередніми даними, окрім платформи моделі розділять акумулятор ємністю 112 кВт.год. З такою батареєю новий електроседан проїжджатиме до 640 км без підзарядки. Завдяки наявності підтримки швидкісної зарядки, час поповнення акумулятора від 10 до 80% ємності складе 20 хвилин.

Цілком ймовірно, Emeya отримає двомоторну повнопривідну систему, потужність якої в базовій версії складе близько 600 к.с. У топової модифікації сукупна віддача агрегатів може перевищити 900 к.с. Це дозволить Lotus Emeya конкурувати з Porsche Taycan Turbo S та Tesla Model S Plaid.

Як і кросовер, новий седан оснащений системою активної аеродинаміки. Також йому дісталися високотехнологічна пневмопідвіска та система активного контролю крену.

На ринку Lotus Emeya очікується у 2024 році. Цінник новинки, ймовірно, озвучать під час офіційної прем'єри.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація