Lotus займеться випуском спорткарів, що ніколи не існували

Lotus займеться випуском спорткарів, що ніколи не існували

27 червня 2022
0

На початку 2022 року компанія Lotus оголосила про створення підрозділу Lotus Advanced Performance (LAP), якому належить займатися розробкою та виробництвом ексклюзивних моделей лімітованого тиражу, доступних лише обмеженому колу клієнтів. Зараз стало відомо, що силами LAP в життя буде втілено багато проектів Lotus минулих років, які всі ці роки залишалися лише на папері або у вигляді концепт-карів.

В інтерв'ю Autocar глава Lotus Advanced Performance Саймон Лейн, колишній керівник Q by Aston Martin, окреслив коло інтересів нового підрозділу, до складу якого входять 15 фахівців. Їхніми силами створюватимуться машини на основі технічних креслень автомобілів 1960-х та 1970-х років, які ніколи не випускалися. За словами Лейна, відсутність детальної інформації щодо проектів минулого залишає для LAP творчий простір.

«Автомобілі 1960-70-х років - це абсолютно інша епоха, яка може лякати, але ми маємо сучасні технології, які дозволяють інтерпретувати старі ідеї по-новому. Ми зможемо використовувати сучасні матеріали, підвіску та гальма, а в конструкції будуть задіяні тільки спеціально розроблені вузли та агрегати», - наголосив глава Lotus Advanced Performance.

Рестомоди Lotus, які будуть випускатися за індивідуальними замовленнями, оснащуватимуться двигунами внутрішнього згоряння. Збирати ексклюзивні моделі будуть вручну на базі в британському Хетелі, а продаватимуться рестомоди окремо від серійних автомобілів Lotus. У LAP наголосили, що у майбутньому не виключено й створення унікальних електромобілів.

У перспективі певодити на електромотори планують і класичні моделі Lotus, розробивши разом із заводським підрозділом Classic Team Lotus програму переоснащення автомобілів електричними силовими установками. Очікується, що нові моделі будуть представлені найближчими роками - ймовірно, їх прем'єру приурочать до 50-річчя перемоги Lotus у Кубку конструкторів Формули-1 у 1972 році та 75-річчя британської компанії у 2023 році.

Джерело: Autocar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація