Mahindra і VW готують сімейство недорогих електрокросоверів

Mahindra і VW готують сімейство недорогих електрокросоверів

16 серпня 2022
0

Концерн Mahindra готується до електрифікації. Індійський автовиробник презентував одразу п'ять концептуальних електромобілів. Їхні подробиці розкрили у відео на YouТube-каналі Mahindra.

Усі п'ять концепт-карів є електричними кросоверами різних розмірів. Так, Mahindra BE.05 і BE.07 - компактні моделі, XUV.E8 - велике сімейне авто, а XUV.E9 та BE.09 - спортивні купе-кросовери.

Усі авто виконані в новому фірмовому стилі Heartcore. Його риси - велика кількість граней у дизайні й тоненькі світлодіодні фари. У доступніших Mahindra на передній панелі встановлені два дисплеї, а в дорожчих моделях екрани розтягнуті на всю ширину передньої панелі. Серед опцій очікуються система напівавтономного водіння та камери замість дзеркал.

В основі електрокарів лежить модульна платформа Inglo. Вона створена спільно з Volkswagen і, по суті, є допрацьованою архітектурою MEB, як у електрокарів VW ID.

Індійські електромобілі будуть запропоновані у версіях із одним мотором (231 к. с.) і двома моторами (340 к.с.). Потужніші варіанти зможуть розганятися до 100 км/год за 6 с. Їх планують оснащувати батареями ємністю 60 і 75 кВт.год, які можна буде підзарядити у швидкому режимі за пів години.

Серійні моделі з'являться у 2024-2026 роках. У планах Mahindra - довести обсяги їхнього виробництва до мільйона на рік.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація