Maserati готує екстремальний суперкар MCXtrema

Maserati готує екстремальний суперкар MCXtrema

03 серпня 2023
0

Розсекречено назву нового екстремального суперкара Maserati. Як повідомляє CarBuzz з посиланням на бази Італійського відомства з патентів та товарних знаків та Європейського відомства інтелектуальної власності, Maserati зареєструвала ім'я MCXtrema. Причому в заявці вказано лише одну категорію - спортивні/перегонові автомобілі. Сама назва представляє поєднання приставки MC, яку марка використовується для позначення середньомоторних суперкарів, та італійського слова «estrema» - екстремальний.

CarBuzz зазначає, що нова назва може призначатись як дорожньому суперкару, так і гоночному автомобілю, який не сертифікований для доріг загального користування. Одне відомо, напевно, він буде екстремальним. Журналісти більше схиляються до того, що це буде цівільна модель, ось тільки поки що невідомо, яку силову установку вона отримає.

В арсеналі Maserati є перспективний двигун Nettuno V6, який розвиває 621 кінську силу. Його можуть форсувати або дооснастити електричною надбудовою. Гібридну схему на базі Nettuno V6, наприклад, використовуватиме майбутній суперкар Alfa Romeo, якому пророкують потужність понад 800 кінських сил.

Але є ще одна версія. Раніше для MC20 була повністю підтверджена електрична модифікація, так що назва MCXtrema може призначатися і їй. Якщо такий електрокар дійсно з'явиться на ринку, то він має всі шанси отримати потужну установку з віддачею близько 1000 кінських сил.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація