Майбутні автомобілі Hyundai зможуть чути крики та викликати поліцію

Майбутні автомобілі Hyundai зможуть чути крики та викликати поліцію

04 грудня 2023
0

Hyundai Motor Group провела черговий, 14-й Festival IDEA, в рамках якого співробітники компанії представляють власні дослідницькі концепції. Тема цього року - «Душевна технологія, яка змінює світ».

Одним із бронзових призерів Festival IDEA 2023 стала ідея під назвою «H-SOS». За задумом, автомобіль, оснащений зовнішніми мікрофонами, зможе почути крики людини про допомогу чи вибух та відреагує на них. Наприклад, увімкне фари, аварійну сигналізацію та звуковий сигнал і почне записувати те, що відбувається навколо за допомогою камер. Потім він відправить попередження поліції із зазначенням свого місцезнаходження та відеозаписом.

У разі надзвичайних ситуацій чи катастроф автомобіль зможе попереджати про небезпеку власників сусідніх транспортних засобів. Фактично, автори ідеї пропонують створити систему «соціального захисту для запобігання злочинам та нещасним випадкам у сліпих зонах».

Більшість систем, необхідних для її реалізації вже існують. Це режим Sentry Mode від Tesla, який допомагає ловити злодіїв та вандалів. Rivian має аналогічну систему відеоспостереження. Shazam та Google можуть ідентифікувати пісні, прослухавши декілька секунд запису. А технологія Sound Thinking Inc. (раніше ShotSpotter) використовує алгоритми для прослуховування пострілів у декількох американських містах.

Впровадження «H-SOS» полегшує той факт, що багато сучасних автомобілів в тій чи іншій мірі підключені до мережі та отримують оновлення «по повітрю». General Motors вже майже 30 років пропонує пакет OnStar, який дозволяє відстежувати та віддалено уповільнювати викрадені автомобілі, а також попереджати поліцію про їхнє місцезнаходження.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація