Mazda 3 може стати повністю електричною

Mazda 3 може стати повністю електричною

25 грудня 2022
0

Mazda планує перевести на електротягу свою модель Mazda 3. Про це свідчить новий патент автовиробника. Зокрема, патент містить зображення нового електромобіля Mazda, який дуже схожий на Mazda 3.

Наразі компанія у своєму модельному ряді має лише один електромобіль - MX-30. Проте він не був надто популярним серед клієнтів, оскільки запас ходу моделі складає лише 160 км - автівка обладнана акумулятором ємністю 35,5 кВт.год. А наразі на ринку є безліч електромобілів з запасом ходу понад 500 км. Тому не дивно, що протягом року Mazda продала лише 505 одиниць MX-30.

Розуміючи, що компанія відстає від лідерів на ринку електромобілів, зокрема, Tesla та BYD, Mazda оголосила в листопаді про інвестиції в розмірі 10,6 млрд доларів, щоб розпочати свою програму розвитку електромобілів, яка передбачає збільшення продажів авто на електротязі до кінця десятиліття на 25-40%.

Саме після цього й був розроблений новий патент електричної Mazda 3. У документі також містяться дані про акумулятор моделі, який повинен бути досить великий за ємністю та забезпечить хороший запас ходу.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація