Mazda відмовилась від випуску електромобілів у США

Mazda відмовилась від випуску електромобілів у США

18 липня 2023
0

Mazda найближчим часом не планує виробляти електромобілі у США. Новий генеральний директор компанії Масахіро Моро заявив, що японський автовиробник планує відтермінувати до 2028 року локалізацію виробництва електромобілів у Північній Америці. За попередніми планами початок випуску електричних Mazda планували у 2025-2026 роках.

Натомість Mazda зосередиться на експорті електромобілів з Японії в рамках своїх інвестицій в електрифікацію у розмірі 10,6 млрд доларів до 2030 року. Частиною плану є третій етап глобального запуску лінійки електромобілів, який розпочнеться у 2028 році.

Найближчими роками компанія представить кілька нових електромобілів. Вони будуть побудовані на новій спеціальній платформі та будуть представлені у 2025-2027 років. Окрім того, автовиробник готує машину на існуючій архітектурі, що буде здатна працювати з ДВЗ та гібридними силовими агрегатами. Поки тип та розміри новинок тримаються у секреті.

Моро визнав, що компанія не має грошей, щоб інвестувати в новий завод з виробництва електромобілів у Північній Америці. Mazda може мати два заводи в регіоні, але Моро сказав, що вони не думають про випуск електромобілів ні на одному з них найближчим часом.

Сьогодні єдиний електромобіль у лінійці бренду - це компактний кросовер Mazda MX-30 з запасом ходу у 160 км. Тільки час покаже, яку роль доволі стриманий підхід до електрифікації зіграє для Mazda.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація