McLaren представив ексклюзивну версію суперкара Senna

McLaren представив ексклюзивну версію суперкара Senna

30 травня 2022
0

Британська компанія McLaren підготувала особливу модифікацію суперкара Senna на честь перемоги бразильського гонщика на Гран-прі Мексики у 1989 році. Версія XP El Triunfo Absoluto створена спеціалістами підрозділу McLaren Special Operations (MSO) і буде виготовлена в єдиному екземплярі.

Про це повідомляє пресслужба виробника. Суперкар McLaren Senna вже сам є колекційним екземпляром, бо як його тираж обмежений 500 примірниками. Але версія XP El Triunfo Absoluto стане єдиною у своєму роді. Новинка виготовлена на замовлення американського відділення McLaren Beverly Hills для одного із заможних клієнтів.

Автомобіль нагадує про перемогу легендарного Айртона Сенни на Гран-прі Мексики у 1989 році. Новинка відрізняється особливим забарвленням у сірому кольорі з червоними та зеленими акцентами у кольорах мексиканського прапора. Крім того, фахівці MSO підготували для моделі вставки з полірованого карбону, передню емблему з підсвічуванням та білі центральні кріплення колісних дисків. На внутрішній частині дверних панелей з'явилася аерографія з Айртоном Сінною на подіумі Гран-прі та його автограф, а заднє антикрило та кришка бензобака пофарбовані у кольори мексиканського прапора.

Салон оброблений шкірою та алькантарою з червоно-білим рядком, підголів'я прикрашені декоративною вишивкою. Для оформлення інтер'єру використовують пофарбовані в зелений колір карбонові панелі. Педаль акселератора прикрашена лазерним гравіюванням силуету траси мексиканського Гран-прі.

Автомобіль оснащений 4-літровим V8, який розвиває потужність 800 к.с. і має у своєму розпорядженні 799 Нм крутного моменту. У парі з ним працює 7-ступінева роботизована коробка з двома зчепленнями. З таким арсеналом новинка здатна розганятися до першої сотні за 2,8 секунди, а максимальна швидкість досягає 340 км/год.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація