Компанія McLaren представла одномісний гіперкар Solus GT

Компанія McLaren представла одномісний гіперкар Solus GT

24 серпня 2022
0

McLaren у США презентував екстремальний Solus GT. Одномісний спорткар максимально наближений до болідів «Формули-1». Подробиці авто розкрили на офіційному сайті McLaren.

Спочатку новий McLaren Solus GT створювався для віртуального світу - його спроєктували ще а 2017 році для комп'ютерної гри Gran Turismo Sport. Через п'ять років було вирішено побудувати і реальний автомобіль. У його доведенні брав участь пілот «Формули-1» Бруно Сенна - племінник знаменитого Айртона Сенни.

McLaren Solus GT - одномісний болід із добре продуманою аеродинамікою та технологією граунд-ефекту, яка створює розрядження під днищем і присмоктує авто до дороги. Притискна сила складає 1 200 кг, при тому, що сам автомобіль важить всього 1 000 кг. У його конструкції використані карбон і титан. На відміну від автомобілів «Формули-1» колеса прикриті обтічниками, а над місцем водія з'явився зсувний ковпак, як у літаках.

Усі McLaren Solus GT створюються індивідуально. Крісло водія підганяється під зріст і комплекцію покупця.

Спорткар McLaren Solus GT оснащений 5,2-літровим атмосферним V10, що розвиває 840 к. с. при високих 10 000 об/хв. Із 7-ступінчастою секвентальною КПП розгін до 100 км/год займає менше 2,5 секунди, а максимальна швидкість перевищує 320 км/год. Уповільнюють автомобільні карбоново-керамічні гальма.

Усього випустять лише 25 McLaren Solus GT. Вартість екстремального спорткара становитиме 3,5 млн доларів.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація