McLaren продав частину заводської колекції заради нового суперкара

McLaren продав частину заводської колекції заради нового суперкара

04 грудня 2022
0

На початку 2021 відбулася прем'єра купе McLaren Artura - першого суперкара з нового сімейства High-Performance Hybrid, який одночасно став і першим масовим гібридним спорткаром в історії марки. Вихід автомобіля на ринок неодноразово відкладався - з моменту прем'єри до старту продажів минуло понад півтора року. Нині ж стало відомо, якою ціною - у прямому розумінні цього слова - дався новий проект британському автовиробнику.

Розробка та запуск у виробництво нового автомобіля - серйозний виклик для будь-якого бренду, а особливо коли йдеться про невеликі компанії на кшталт McLaren. Як випливає з фінансового звіту за третій квартал 2022 року, на який посилається Bloomberg, для постановки McLaren Artura на конвеєр та усунення всіх виявлених недоліків бренду знадобилося 123 мільйони доларів.

Необхідні фінанси виділив суверенний фонд добробуту Бахрейну Mumtalakat Holding Co., який вже є власником майже 60% акцій McLaren. В обмін на гроші британський автовиробник передав інвесторам частину своєї історичної колекції, до якої входять 54 гоночні автомобілі та боліда Формули-1.

Які саме машини були продані - не повідомляється. Тим не менш, хоча запуск McLaren Artura в серію і відбувся, компанія все одно є збитковою. За підсумками дев'яти місяців 2022 року британський автовиробник зафіксував збиток у 249 мільйонів доларів та продовжує працювати з акціонерами над рекапіталізацією.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація