Мегамінівен Li Auto Mega надходить у продаж у Китаї

Мегамінівен Li Auto Mega надходить у продаж у Китаї

02 березня 2024
0

Компанія Li Auto представила величезний і багато в чому унікальний мінівен Mega із великим запасом ходу. Новинку оцінили у 77 800 доларів, а постачання розпочнеться 11 березня.

Автомобіль отримав приховані дверні ручки, лідар на даху та зсувні задні двері. Завдяки своєму дизайну Mega отримав коефіцієнт лобового опору 0,215 Cd. Це краще, ніж у Porsche Taycan з 0,220 Cd. Li Auto Mega на даний момент має найкращу аеродинаміку серед мінівенів.

Він може може похвалитися значними габаритами 5350 х 1965 х 1850 мм при колісній базі 3300 мм. Автомобіль лише на 20 мм коротший за Mercedes-Benz V-Class. Усередині розташовані сім місць із компонуванням 2+2+3. Його центральна консоль оснащена фірмовим екраном Li Auto з двома 15,7-дюймовими дисплеями, тонким сенсорним екраном на кермовому колесі і великим проекційним екраном AR-HUD. На проекційний дисплей можна виводити зображення з камер бокового огляду. Ця мультимедійна система побудована на базі чипа Snapdragon 8295P від Qualcomm.

Сидіння першого та другого ряду Mega отримали функцію 16-точкового масажу. Водійське сидіння підтримує регулювання жорсткості подушки та бічну підтримку. Інші особливості салону - 21 динамік, дві станції для зарядки бездротових телефонів потужністю 50 Вт, 17-дюймовий екран для пасажирів другого ряду, холодильник і розкладні столики для пасажирів другого ряду. Кожне сидіння пропонує функцію підігріву, крім середнього сидіння третього ряду. Li Auto Mega оснащений дев'ятьма подушками безпеки.

Li Auto Mega оснащено системою автономного водіння AD Max на базі двох чипів Nvidia Orin-X із загальною обчислювальною потужністю 508 TOPS. Автомобіль оснащений лідаром від Hesai, 11 камерами, 12 ультразвуковими радарами і радаром міліметрового діапазону. Автомобіль може самостійно пересуватися міськими дорогами та автомагістралями. Однак водієві все одно необхідно стежити за процесом.

Li Auto Mega оснащено двома електродвигунами загальною піковою потужністю 400 кВт: синхронним із постійними магнітами на задній осі потужністю 245 кВт і асинхронним мотором спереду потужністю 155 кВт. Сумарний крутний момент системи становить 542 Нм. Завдяки такій потужності 2,7-тонний Mega розганяється до 100 км/год за 5,5 секунди. Максимальна швидкість обмежена на позначці 180 км. Ще однією перевагою цієї системи є споживання енергії 15,9 кВтг/100 км.

Ємність акумулятора становить 102,7 кВт.год, що дає змогу проїхати 710 км за циклом CLTC. Номінальна потужність зарядки Mega досягає 400 кВт, а пікова потужність зарядки - понад 520 кВт. У результаті він може заряджатися від 10 до 80% за 10 хвилин.

Li Auto Mega оснащено передньою підвіскою на подвійних поперечних важелях і задньою п'ятиважелястою підвіскою, двокамерними пневматичними ресорами та амортизаторами з електронним регулюванням CDC (Continuous Damping Control), що, за запевненням виробника, забезпечує максимально комфортну їзду. Висоту підвіски можна регулювати на 70 мм.

У Китаї він конкуруватиме з Hongqi HQ9, Zeekr 009, Voyah Dream і Denza D9. Уже за кілька днів мають показати нову версію Denza D9.

Джерело: iXBT.com
Фото: CarNewsChina

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація