Mercedes-Benz eActros 600 випробували в умовах надзвичайної спеки

Mercedes-Benz eActros 600 випробували в умовах надзвичайної спеки

29 серпня 2023
0

Протягом п'яти тижнів магістральний тягач на електротязі Mercedes-Benz eActros 600 проходив інтенсивні тест-драйви дорогами Андалусії, що на півдні Іспанії. Температура навколишнього середовища часто сягала +44С. Під час поїздок перевірялася ефективність роботи багатьох систем: починаючи від кондиціонера у кабіні та закінчуючи температурним регулюванням батарей при надшвидкій зарядці.

Машина подолала також своїм ходом чималий зворотний шлях - близько 2000 км до фірмового дослідницького центру у німецькому місті Верт. Таким чином, завершився черговий етап випробувань в екстремальних умовах. Нагадаємо, що взимку автомобіль перевіряли фінськими морозами, за температури - 25С.

Світова прем'єра Mercedes-Benz eActros 600 відбудеться вже у жовтні, а серійне виробництво заплановане на 2024 рік. Машина отримає перероблений дизайн кабіни, вирішений на кшталт концептуального траку, показаного на виставці IAA Transportation 2022 у Ганновері.

Тягач оснащується трьома блоками літій-залізо-фосфатних (LFP) батарей ємністю 600 кВт.год, які живлять два електромотори сумарною потужністю 400 кВт (пікова - 600 кВт.). Запас ходу у складі 40-тонного автопоїзда сягає 500 км. Передбачається, що на зарядку акумуляторів з 20 до 80% ємності на мегаватній станції знадобиться лише 30 хвилин. З виходом на ринок сідлового тягача також будуть доступні шасі під установку різних кузовів. Зазначається, що за своїм моторесурсом - 1,2 млн км - електрична модель відповідатиме дизельному Actros.

Джерело: Авто Центр
Фото: Mercedes-Benz

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація