Mercedes-Benz готує розкішний родстер на базі SL

Mercedes-Benz готує розкішний родстер на базі SL

04 липня 2024
0

Невтомні фотошпигуни сайту Carscoops спіймали у свої об'єктиви нове творіння майстрів зі Штутгарта - закамуфльований прототип майбутнього родстера Mercedes-Maybach SL. За попередніми даними, новинка з'явиться у дилерів наступного року.

Нагадаємо, що нинішня генерація SL (R232) дебютувала у 2021 році. Модель була розроблена «з чистого аркуша» фахівцями спортивного підрозділу AMG, тому всі актуальні версії отримали позначення не Mercedes-Benz, а Mercedes-AMG. Але зовсім скоро це зміниться, і асортимент доповнять розкішні версії з символікою Maybach.

Цікаво, що сімейство R232 не має нічого спільного ні з попередником, ні з іншими спортивними моделями марки. В його основі лежить просторова несуча конструкція з алюмінію, яку доповнюють елементи з високоміцної сталі, магнію та композитних матеріалів. На відміну від попередників, SL має винятково кузов кабріолет із тканинним верхом і салон із посадковою формулою 2+2.

Також вперше в історії SL отримав повний привід і повнокероване шасі з підрулюючими задніми колесами. Усі ці технічні особливості перейдуть «у спадок» розкішній версії Mercedes-Maybach.

Традиційно Mercedes-Maybach вирізнятиметься багатою комплектацією, а налаштування шасі будуть зміщені в бік досягнення максимального комфорту і задоволення від водіння.

Уперше тизер Mercedes-Maybach SL Concept анонсував шеф-дизайнер концерну Daimler Горден Вагенер (Gorden Wagener) ще в травні 2022 року. Відтоді над машиною ведеться активна робота. Від спортивної версії варіант для сибаритів відрізнятиметься передньою і задньою панелями кузова, іншим облицюванням радіатора, ефектними легкосплавними дисками, великою кількістю хромованого декору, двокольоровим забарвленням, що стало вже візитною карткою бренду, а також комплектом здвоєних трапецієподібних вихлопних труб.

Головні зміни відбудуться в інтер'єрі родстера. Покупцям буде запропоновано розширену палітру кольорів і більш вишукані матеріали, включно з ексклюзивним асортиментом від Mercedes Manufaktur.

Очікується, що новинка успадкує від Mercedes-AMG SL найпотужніші варіанти силових агрегатів, включно з гібридною силовою установкою версії S63 S E Performance PHEV. Нагадаємо, що вона має у своєму активі 600 кВт потужності та 1420 Нм крутного моменту, чого більш ніж достатньо для розкішного родстера.

Джерело: Авто Центр
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація