Mercedes-Benz має намір спростити свою систему назв

Mercedes-Benz має намір спростити свою систему назв

06 вересня 2024
0

Компанія Mercedes-Benz планує відмовитися від заплутаної схеми найменування електромобілів EQ і об'єднати бензинові та електричні версії своїх моделей під однією назвою.

Це означає, що модель EQS зникне, а її місце займе традиційна назва «S-клас». Про це повідомив генеральний директор Mercedes Ола Калленіус. Нове покоління S-класу буде випускатися як з двигуном внутрішнього згоряння (ДВЗ), так і в електричній версії. Зовнішній і внутрішній дизайн обох моделей залишиться ідентичним, проте архітектура у них буде відрізнятися.

Електрична версія базуватиметься на платформі MB.EA Large, а автомобіль із ДВЗ - на наявній платформі MRA.

Таке рішення було ухвалено на тлі зниження попиту як на S-клас, так і на EQS. У першому кварталі 2024 року поставки S-класу з ДВЗ знизилися на 37%, що вплинуло на рішення Mercedes скоротити виробництво. Слабкий попит на електромобілі змусив компанію переглянути свої прогнози щодо продажів електрокарів: тепер вона планує досягти 50% частки продажів електромобілів і гібридів тільки до 2030 року.

Крім цього, найближчими роками Mercedes планує технічні оновлення для моделей EQS і S-класу, включно з модернізацією платформи і підвищенням ефективності електромобілів.

Джерело: NV.UA
Фото: Mercedes-Benz

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація