Mercedes-Benz продасть усі автосалони і штаб-квартиру в Німеччині

Mercedes-Benz продасть усі автосалони і штаб-квартиру в Німеччині

21 січня 2024
0

Представник марки повідомив Bild: у периметрі угоди 80 філій, які розташовані в міських і сільських районах. У Mercedes-Benz дали зрозуміти: реорганізація не означає, що автоконцерн відчуває фінансові труднощі. Закриття автосалонів і скорочення персоналу не заплановані: потенційні покупці дилерських центрів мають гарантувати збереження робочих місць.

У Mercedes-Benz унеможливлюють продаж всіх автосалонів одній компанії. Вимоги до покупців суворі: у торгах зможуть взяти участь фірми, які готові інвестувати, не мають економічних проблем та здатні взаємодіяти з профспілками.

«Ми хочемо забезпечити конкурентоспроможність та успішні продажі Mercedes-Benz у Німеччині», - заявив інсайдер Bild.

Mercedes-Benz не вперше продає філії: в інших європейських країнах німецька марка теж позбавилася дилерських центрів. За даними Bild, досвід виявився позитивним, тому розпродаж активів напевно продовжиться. Коли саме відбудуться торги та скільки Mercedes-Benz планує виручити за автосалони на найважливішому для себе європейському ринку, не уточнюється.

Плани Mercedes-Benz встигли назвати «неприйнятними та незрозумілими». Голова Виробничої ради Mercedes-Benz Ергун Люмалі заявив, що розпродаж дилерських центрів можна вважати «ляпасом» працівникам. Представник профспілки дав зрозуміти, що успіх філій Mercedes-Benz був би неможливим без самопожертви та поступок з боку співробітників автоконцерну.

Джерело: Мотор
Фото: Bild

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація