Mercedes-Benz радикально скоротить свою модельну лінійку

Mercedes-Benz радикально скоротить свою модельну лінійку

04 лютого 2023
0

Лінійку Mercedes-Benz чекають великі зміни. Найближчими роками німецький автовиробник відмовиться від кількох моделей. Про це стало відомо американському виданню Car and Driver.

Минулої весни Mercedes-Benz анонсували масштабну реорганізацію всього модельного ряду. Тоді заявили, що компанія відмовиться від доступніших своїх моделей - таких, як A-Class і B-Class. Замість них планують створити більше розкішних та ексклюзивних Mercedes.

Тепер з'ясувалося, що реорганізація торкнеться і деяких дорогих Mercedes-Benz, які не мають попиту. З 33 моделей та кузовних версій у лінійці бренду залишиться лише 14.

Зокрема, вирішено відмовитися від купе та кабріолетів Mercedes C-Class та E-Class - у 2024 році їх замінить одна модель CLE. Наступного року припинять випускати й седан-купе Mercedes-Benz CLS, а через рік знімуть з виробництва Mercedes-AMG GT 4door.

Універсали Mercedes-Benz також втрачають популярність, тому у 2028 році відмовляться від C-Class Estate, а у 2030 - від E-Class Estate. Разом з тим спортивний універсал Mercedes CLA Shooting Brake поки залишиться, і у 2025 році навіть презентують його нове покоління.

Популярних кросоверів також поменшає. Керівництво концерну розглядає можливість відмови від Mercedes GLC Coupe та GLE Coupe.

Водночас анонсовано кілька абсолютно нових моделей. У 2026 році представлять електричний позашляховик Mercedes GLG, а також заплановані кабріолет Mercedes-Maybach SL та пікап Гелендваген. Також з'являться нові спортивні моделі від AMG та електрокари із запасом ходу до 800 км.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація