Mercedes-Benz влаштував перший у світі «лобовий» краш-тест двох електромобілів

Mercedes-Benz влаштував перший у світі «лобовий» краш-тест двох електромобілів

15 жовтня 2023
4

Mercedes-Benz опублікував відео першого у світі публічного краш-тесту двох електрокарів. У противників електромобілів є безліч аргументів, й одна з них стосується безпеки - мовляв, під час аварії акумуляторна батарея становить загрозу і пасажирам, і тим, хто надаватиме їм допомогу на місці ДТП. Щоб розвінчати цей міф, Mercedes-Benz влаштував лобове зіткнення двох електромобілів, яке стало першим у світі подібним випробуванням, принаймні публічним.

Електричним кросоверам EQA та EQS SUV влаштували лобове зіткнення з 50-відсотковим перекриттям на швидкості 56 км/год - це означає, що відносна швидкість транспортних засобів у момент удару склала 112 км/год. Сценарій удару був жорсткішим, ніж сертифікаційні вимоги Euro NCAP, які передбачають зіткнення з алюмінієвим стільниковим бар'єром масою 1400 кілограмів, що повторює передню частину іншого транспортного засобу.

Відповідно до технічних умов краш-тесту випробуваний транспортний засіб стикається з нерухомою перешкодою на швидкості 50 км/год. У Mercedes-Benz підкреслили, що їхній сценарій відповідає типу аварій, розповсюдженому на другорядних дорогах, наприклад, при невдалій спробі обгону.

Швидкість, обрана для краш-тесту, враховує, що у реальній аварії водії все одно спробують загальмувати перед зіткненням. У кожному з електромобілів у момент удару знаходилися по два дорослі манекені - загалом у краш-тесті взяли участь три «жінки» та один «чоловік».

Аналіз даних, зібраних у 150 точках вимірювання на манекенах, вказує на низький ризик отримання серйозних чи смертельних травм, але лише за умови, що водій та пасажири користуються ременями безпеки. Що стосується електричної складової, то вона переносить удар без пошкодження електромоторів і акумуляторів, не ставлячи під загрозу безпеку людей в салоні.

Джерело: Мотор
Фото: Mercedes-Benz

Обговорення новини

No Mercy  

Чого ж вони тоді загораються навіть від наїзду на камінь?

-6ВІДПОВІСТИ  
Tymur_S  

No Mercy, тому що батарея не убла захищена. Зараз я так розумію таких проблем з каміням майже нема

-1ВІДПОВІСТИ  
Tymur_S  

Tymur_S, *не була

-1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація