Mercedes-Benz вийшов зі спільного проекту з китайським BYD

Mercedes-Benz вийшов зі спільного проекту з китайським BYD

16 вересня 2024
0

Mercedes-Benz позбувся частки в Denza, створеної спільно з BYD. Марка Denza існує вже понад 13 років, вона була заснована китайським BYD і концерном Mercedes-Benz Group, який на той момент називався Daimler. У 2021 році німецька компанія скоротила свою частку з початкових 50 відсотків до 10 відсотків.

Як повідомляє CarNewsChina з посиланням на офіційну заяву сторін, тепер Mercedes-Benz повністю вийшов із проєкту, тож відтепер Denza на 100 відсотків належить BYD.

Фактично з 2021 року, коли частка Mercedes-Benz скоротилася до 10 відсотків, німецька сторона виступала тільки акціонером Denza і в розробці нових моделей участі не брала. Причому саме з цього моменту справи бренду пішли з гору.

Якщо перші моделі, на кшталт хетчбека Denza NEV, що дебютував у 2012 році, і кросовера X на базі BYD Tang, представленого у 2019-му, так і не змогли стати популярними, то з наступними автомобілями до марки прийшов успіх. Це були кросовер N7, позашляховик N8 і мінівен D9, причому останній навіть вибився в лідери сегмента MPV в Китаї.

Джерело: Мотор
Фото: BYD

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація