Міноборони кодифікувало понад 20 зразків спеціальної легкої автомототехніки з початку 2024 року

Міноборони кодифікувало понад 20 зразків спеціальної легкої автомототехніки з початку 2024 року

22 липня 2024
0

За 6 місяців 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у Збройних силах України понад 20 зразків спеціальної легкої автомототехніки, призначеної для пересування по пересіченій місцевості та виконання завдань на воді. Для порівняння, у 2023 році арсенал сил оборони поповнили 7 зразків такого транспорту.

До переліку кодифікованих зразків входить продукція відомих виробників всюдихідної легкої автомототехніки зі США, Азії та Європи. Зокрема, серед нових зразків є багі (невеликі легкі автомобілі високої прохідності), мотоцикли з електродвигунами та двигунами внутрішнього згорання, чотири- та шестиколісні квадроцикли і гексоцикли. Також для потреб підрозділів сил оборони кодифіковано гідроцикли - транспорт для пересування по воді.

Спектр застосування таких транспортних засобів на фронті є досить широким. Легкий всюдихідний автомототранспорт використовують для переміщення особового складу та вантажів в умовах складного рельєфу місцевості та відсутності доріг, для евакуації поранених, логістичного забезпечення позицій на передньому краї, ведення розвідки або як мобільні вогневі точки.

Довідково: Відповідно до інформації Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки, процедура отримання номенклатурного коду НАТО для нового зразка озброєння і військової техніки (ОВТ) спрощена до 10 днів. Зразки ОВТ вітчизняного виробництва, які пройшли кодифікацію, дозволено закуповувати за кошти державного бюджету.

Джерело: Міністерство оборони України
Фото: АрміяInform

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація