Модульний літаючий автомобіль Xpeng Land Aircraft Carrier запустять у серію

Модульний літаючий автомобіль Xpeng Land Aircraft Carrier запустять у серію

10 січня 2024
0

Китайська XPeng AeroHT використала виставку споживчої електроніки CES 2024 у Лас-Вегасі для демонстрації свого літаючого суперкаре eVTOL. Також стало відомо про плани серійного виробництва модульного літаючого автомобіля Xpeng Land Aircraft Carrier. На конвеєр його поставлять у 2025 році, а прийом попередніх замовлень оголосять у четвертому кварталі цього року.

Нове бачення розвитку своїх літальних апаратів Xpeng AeroHT представила під час презентації 1024 Tech Day. Тоді ж анонсували модульний літаючий автомобіль. Фактично це два транспортні засоби: базовий автомобіль та захована всередині його літаюча частина, яку не видно під час руху дорогою.

Незважаючи на те, що компанія вже розпочала етап підготовки серійного виробництва, остаточного дизайну «літаючого автомобіля» ще немає. Відомо, що наземний модуль вміщуватиме 4-5 пасажирів. Тривісна шестиколісна конфігурація забезпечує повний привід 6х6 та рульове управління задніми колесами. Інформації про силову установку наразі немає.

Повністю електричний пілотований повітряний модуль - це літальний апарат із вертикальним зльотом та посадкою (eVTOL), здатний здійснювати перельоти на низьких висотах. Він може переміщатися як під керуванням людини, так і на автопілоті.

За попередньою інформацією, цінник «літаючого автомобіля» XPeng AeroHT складе не менше 140 000 доларів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація