На аукціон виставили рідкісний VW Golf G60 Limited

На аукціон виставили рідкісний VW Golf G60 Limited

08 липня 2022
0

На британському аукціоні пропонують придбати рідкісний повнопривідний VW Golf G60 із потужним мотором. Таких автомобілів було виготовлено лише 71 екземпляр. Про це повідомляє пресслужба компанії 4 Star Classics.

Наприкінці 80-х років минулого століття підрозділ Volkswagen Motorsport представив форсовану версію моделі Golf. Новинка одержала позначення G60 Limited. Під капотом хетчбека розташували 16-клапанний компресорний двигун потужністю 210 к.с. Цей же двигун у 8-клапанному 160-сильному варіанті використовувався на купе Corrado, Golf G60, а також гоночному Golf Rallye для WRC.

Крім потужного двигуна автомобіль оснастили фірмовою повнопривідною трансмісією від Golf Syncro. За даними виробника, спорткар здатний розганятися до 100 км/год за 6 секунд, що для того часу було дуже хорошим показником.

Зовнішньо дізнатися версію G60 Limited можна по синій окантовці облицювання радіатора, пластиковому обвісу, 15-дюймовим ажурним легкосплавним дискам BBS RM, а також фірмовим логотипам моделі.

Версія G60 Limited була випущена виключно з лівим розташуванням керма. Один із 71 виготовлених екземплярів пропонується на аукціоні 4 Star Classics. Виставлений на продаж екземпляр 1989 року є шістнадцятим за рахунком.

На його одометрі всього 108 900 км, а завдяки турботам власника машина збереглася в хорошому стані як усередині, так і зовні. За раритет просять значну суму 79995 фунтів ($98000). Автомобіль пройшов курс реставрації та отримав низку модифікацій, включаючи модернізовані нагнітач та випускний колектор, розподільники Shrick та нову вихлопну систему з нержавіючої сталі.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація