На автосалоні в Токіо покажуть передові вантажівки Mitsubishi Fuso

На автосалоні в Токіо покажуть передові вантажівки Mitsubishi Fuso

27 жовтня 2023
0

З 28 жовтня по 5 листопада в японській столиці пройде виставка Japan Mobility Show, яка є розвитком Токійського автосалону, що проводиться раз на два роки. Компанія Mitsubishi Fuso Truck and Bus Co. (MFTBC), 89% акцій якої належить Daimler Truck AG, покаже тут чимало цікавого - під гаслом Future Together («Майбутнє разом»).

Головною новинкою стане світова прем'єра магістрального тягача Super Great, повністю модернізованого з моменту його появи у 2017 році. Тут застосовано новий турбодизельний двигун 6R30 робочим об'ємом 12,8 л, який розроблений на базі агрегату OM471 і виробляється на заводі Daimler у Мангеймі (Німеччина).

Двигун відрізняється більш високим термальним ККД, що досягнуто завдяки збільшенню тиску згоряння, вищого ступеня стиснення та оновленому турбонаддуву. Дві турбіни забезпечують високий крутний момент на низьких обертах. Алгоритм роботи трансмісії був налаштований на раніше перемикання передач на менших оборотах, що покращило паливну економічність. Агрегат також отримав передову систему очищення вихлопних газів BlueTec, що суттєво скоротило викиди NOх (закису азоту) та зменшило витрату AdBlue.

Fuso Super Great оснащений оновленою кабіною з більш високим дахом. Це зробило її більш просторою, що дозволило зокрема збільшити ємність речових відсіків. Кабіна відрізняється покращеною аеродинамікою. І тут свою роль відіграли як її високий дах, так і модернізовані LED світлоблоки головного освітлення - із вбудованими «протитуманками» та покажчиками поворотів.

Fuso Super Great оснащений передовими системами активної безпеки від Daimler Trucks. Це система автоматичного екстреного гальмування шостого покоління - Active Brake Assist 6 (ABA 6), система виявлення пішоходів та велосипедистів у сліпих зонах при поворотах (Active Side Guard Assist 2), з функцією автоматичного гальмування у разі загрози наїзду. На машині також встановлено систему попередження про вразливих учасників дорожнього руху безпосередньо перед автомобілем (Front Blid Spot Information), а також змонтовано камеру заднього виду.

На виставці Japan Mobility Show також представлять і найновішу легку електровантажівку Fuso eCanter. Машину можна буде побачити як самоскид, з коробкою відбору потужності ePTO, а також у вигляді сміттєвозу. Окрім того, спільно з компанією Ample Inc. буде представлений eCanter зі змінними батарейним блоком та станцією.

Джерело: Авто Центр
Фото: Mitsubishi Fuso

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація