На автошоу в Катарі показали афганський суперкар Entop Simurgh

На автошоу в Катарі показали афганський суперкар Entop Simurgh

14 жовтня 2023
0

На автошоу в Досі (Катар) презентували новий Entop Simurgh. Незвичайний суперкар побудували в Афганістані й планують запустити в дрібносерійне виробництво. Про це повідомляє сайт Carscoops.

Суперкар Entop Simurgh задумав афганський підприємець Мохаммед Реза Ахмаді. Роботи над авто почалися ще 5 років тому - до захоплення влади рухом «Талібан». Нині таліби планують використати проєкт, щоб нагадати про Афганістан, а також для «покращення іміджу країни».

Перший прототип суперкара показали на початку року під назвою Mada9. Нову версію моделі перейменували в Simurgh - на честь птаха із собачою головою з перської міфології.

Афганський суперкар вирізняється доволі дивним дизайном. З одного боку, в нього обтічний силует, з іншого - на капоті з'явився незвичайний горб. Якість авто - вельми кустарна.

Салон Entop Simurgh не показали, оскільки він ще не готовий. Не розкривають і характеристики: відомо лише, що спортивне купе оснащене доопрацьованим 1,8-літровим мотором від старої Toyota Corolla 2004 року.

Entop Simurgh планують виставити на 24-годинні перегони в Ле-Мані, а потім запустити в дрібносерійне виробництво. Втім, Мохаммед Реза Ахмаді зізнається, що грошей на це немає, а тому оголосив кампанію зі збору пожертвувань на суму $43,2 мільйона.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація