На Bauma показали прототип мегашвидкої системи зарядки для великовантажного електротранспорту

На Bauma показали прототип мегашвидкої системи зарядки для великовантажного електротранспорту

10 листопада 2022
0

Швейцарські компанії BRUGG eConnect та Cavotec представили на виставці Bauma систему надшвидкої зарядки для великовантажних транспортних засобів та суден потужністю до 3 МВт.

Обидві компанії використовують конструкцію вилочної системи зарядки мегават (MCS), яка була представлена ??в Осло в червні цього року. Характерна трикутна вилка розрахована на зарядні струми до 3000 ампер, що відповідає (теоретичній) зарядній потужності 3,75 МВт при максимальній напрузі 1250 вольт.

BRUGG eConnect і Cavotec розробили свою адаптацію дещо інакше: система розрахована на три різні рівні потужності: 350 ампер, 1000 ампер та 3000 ампер. Досягаєма потужність зарядки також залежить від напруги акумуляторної батареї електротранспорту, що заряджається.

Для забезпечення 3000 ампер MCS включає активну систему охолодження кабелів і роз'ємів, а також пасивну систему охолодження повітрозабірника транспортного засобу. В якості охолоджувальної рідини BRUGG eConnect використовує водно-гліколевий розчин.

MCS призначений для використання з усіма типами великовантажних транспортних засобів, що працюють у різних секторах. Але найчастіше, це використання в акумуляторних електровантажівках. Однак швейцарці також націлені на інші сегменти, включаючи сільське господарство, будівництво, видобуток корисних копалин та електричні судна, зокрема пороми.

Система, яка представлена ??на Bauma є робочим прототипом. У BRUGG кажуть, що система має бути доступною для замовлення з січня 2023 року. Прототипи вже доступні виробникам станцій швидкого заряджання для внутрішніх випробувань. Це також підтверджує графік, який було оприлюднено в Осло у червні: перші пілотні проєкти заплановані на 2023 рік, комерційне розгортання - на 2024 рік.

Джерело: UA-electro

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація