На CES 2024 дебютувала нова технологія розпізнавання облич

На CES 2024 дебютувала нова технологія розпізнавання облич

14 січня 2024
0

Однією з прем'єр виставки споживчої електроніки CES 2024, яка проходить у Лас-Вегасі, стала технологія розпізнавання осіб Continental. Працює вона за тим самим принципом, що й у смартфоні.

Спеціально розроблені німецькою компанією камери встановлюються зовні та всередині автомобіля. Зовнішня відповідає за розблокування дверей, внутрішня дозволяє запускати двигун і навіть сплачувати за послуги, наприклад, зарядку батареї.

Як зазначається, для інтеграції камери дизайнерам не доведеться змінювати інтер'єр автомобіля. Її можна встановити за екраном інформаційно-розважальної системи. Зовнішня інтегрується у середню стійку автомобіля.

Камера не лише ідентифікує обличчя, а й перевіряє реальність шкіри. Що унеможливлює розблокування автомобіля фотографією власника.

Як кажуть у Continental, їхня система має кілька переваг у порівнянні з популярним електронним ключем. Зокрема, вона може забезпечити низку додаткових функцій. Наприклад, дозволяє налаштувати запуск автомобіля при наближенні власника. Також можна включити до списку користувачів дітей, дозволивши їм розблокувати автомобіль обличчям, але не запускати двигун.

Також німецький виробник автозапчастин працює над екранами, які встановлюватимуть у середню стійку автомобіля. Майже невидимі у вимкненому стані, вони активуються при наближенні власника, щоб повідомити про рівень заряду, замкнені двері та багато іншого. На думку розробників, це дозволить підвищити безпеку та зручність використання автомобіля.

Джерело: Авто Центр
Фото: Continental

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація