На електричні тягачі MAN eTrucks оголошено перше пілотне замовлення

На електричні тягачі MAN eTrucks оголошено перше пілотне замовлення

03 лютого 2023
0

Міжнародна логістична компанія DB Schenker стане першим покупцем електричних магістральних тягачів MAN eTrucks. Поставка розпочнеться у першій половині 2024 року, після розгортання виробництва. А до 2026 року компанія планує додати до свого парку 100 таких машин.

Перші десять тягачів MAN eTrucks для DB Schenker будуть з висотою сідла 950 мм, що дозволить перевозити напівпричепи з електричним приводом та внутрішньою висотою 3 метри. Інші машини для поставок в 2025-2026 рр. плануються у комплектації як сідлових тягачів, так і шасі для роботи зі змінними кузовами.

Виробництво eTrucks готувалося компанією MAN з 2021 року в Центрі MAN eMobility, оскільки звичайні дизельні вантажівки та електричні вантажівки поки що будуть сходити з однієї складальної лінії під час нарощування електромобільності.

Електричні компоненти eTrucks у майбутньому будуть вироблятися у Нюрнберзі. На цьому підприємстві MAN виготовляє високовольтні акумулятори - поки що дрібносерійно, а з 2025 року тут розгорнеться повномасштабне виробництво.

З цією метою компанія інвестує близько 100 мільйонів євро протягом наступних п'яти років у традиційне виробництво двигунів внутрішнього згоряння. Виробник повідомляє, що також отримує підтримку від уряду землі Баварія, який зобов'язався виділити близько 30 мільйонів євро на фінансування досліджень та технологій у галузі енергетики на період із 2023 по 2027 рік.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація