На європейські дороги вийде безпілотний шатл Aurrigo

На європейські дороги вийде безпілотний шатл Aurrigo

20 вересня 2023
0

До ходових випробувань активно готується шатл з автономним керуванням Aurrigo Auto-Shuttle, які пройдуть дорогами Праги, Брно, а також Мілтон-Кейнса, міста на південному сході Англії. Машина розроблена британською компанією Aurrigo International PLC у рамках проекту розвитку автономного громадського транспорту - Living Lab for Autonomus Public Transport Project (LivingLAPT), який фінансує ЄС.

Конкретна програма з випробувань (EIT) створена у співпраці з промисловими компаніями, муніципалітетами та операторами під керівництвом Університетського коледжу Лондона (UCL). Вона фінансується на 90% (272 820 євро) Європейським інститутом інновацій та технологій, а решта 10% (30 506 євро) самою компанією.

Докладних технічних характеристик про Aurrigo Auto-Shuttle не повідомляється. Відомо, що на шатлі використані LiDAR, камери, власне програмне забезпечення та обладнання для автономного водіння. Під час випробувань у салоні перебуватиме супроводжуючий для контролю роботи всіх систем.

Зазначимо, що компанія Aurrigo International PLC зі штаб-квартирою в Ковентрі відома як міжнародний постачальник автономних та напівавтономних технологій для різного виду транспорту, насамперед авіаційного.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація