На європейський ринок вийшли автобуси турецької марки Habas

На європейський ринок вийшли автобуси турецької марки Habas

14 жовтня 2023
0

На виставці Busworld Europe 2023 у Брюсселі відбувся показ автобусів нового турецького бренду Habas. Зазначимо, що група Habas була заснована ще в 1956 році як виробник промислових та медичних газів, вона також досягла успіхів у важкому машинобудуванні та банківській сфері. А з 2021 року тут вирішили зайнятися ще й виробництвом великовантажних комерційних автомобілів (вантажівок та автобусів), скупивши для цієї мети завод Honda Turkey.

На виставці можна побачити одразу чотири автобуси Habas, три з яких - на електротязі. Це міська 12-метрова модель з низькою підлогою ComfortCity-e на 106 пасажирів, оснащена батареями ємністю 353 кВт.год. Друга модель теж для міста, але меншого класу - «міді». Це машина AlfaCity-e, довжиною 8,2 м та тридверним кузовом. Вона укомплектована батареями на 282 кВт.год і розрахована для експлуатації вузькими вуличками історичних центрів.

Заслуговує на увагу ще один електробус - AlfaLux-e. Це знову ж таки 8,2-метрова модель, але вже туристична - на 35 сидячих місць. Вона оснащена електромотором Voith максимальною потужністю 250 кВт (2805 Нм), який живлять батареї LFP на 282 кВт.год. Підвіска - пневматична. Кузов типу монокок виготовлений із нержавіючої сталі. Поавна маса становить 13 500 кг.

На стенді Habas також представлено 12-метровий міський автобус ComfortCity з турбодизельним 300-сильним агрегатом Paccar Євро 6Е.

У стандартну комплектацію всіх автобусів входять LED-ходові вогні, цифрова панель приладів, регульована в двох площинах рульова колонка, водійське крісло з поперековим підпором, потужний кондиціонер, а також інтардер і система допомоги при рушанні на підйомі. А як опція можна встановити камери замість зовнішніх дзеркал, кондиціонер у кабіні водія, автоматичну систему централізованого змащування, систему інформування для пасажирів, систему підрахунку пасажирів та люк у даху з електроприводом.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація