На європейський ринок вийшли індійські електричні автобуси JBM

На європейський ринок вийшли індійські електричні автобуси JBM

14 жовтня 2023
0

На виставці Busworld Europe 2023 у Брюсселі відбувся європейський дебют передових індійських електробусів марки JBM - низькопідлогового міського Eco-Life та туристичного лайнера Galaxy.

Компанія JBM Electric Vehicle - лідер з виробництва електробусів в Індії – вже має досвід експлуатації понад 5000 машин у різних країнах. Виробничі потужності підприємства сягають 20 тис. транспортних засобів на рік. За останні п’ять років електробуси JBM вже наїздили понад 100 млн. км та перевезли близько мільярда пасажирів. Компанія обіцяє у найближчі 3 - 4 роки збільшити ці показники в десятеро (!).

Міська модель Eco-Life має довжину 12 м та висоту підлоги 380 мм. Вона розрахована на перевезення 72 пасажирів. Каркас типу монокок виготовлений з нержавіючої сталі і має зовнішні бічні панелі з алюмінію. Підвіска коліс - пневматична (на замовлення ECAS), із системою нахилу кузова на зупинках kneeling. Про ємність літій-іонних батарей не повідомляється, так само як і про потужність електромотора. Відомо, що автобус підтримує зарядку ССS-2 та має денний запас ходу до 300 км. Повна маса електробуса становить 18 500 кг.

Туристичний лайнер JBM Galaxy довжиною 12,4 м має 47 місць для сидіння та багажні відсіки об'ємом 6,5 м куб. Крісло водія оснащене чотирма регулюваннями та триточковим паском безпеки. Каркас кузов виготовлений із високоміцної сталі, бічні панелі – алюмінієві. Передня підвіска - залежна, пневматична на всіх колесах, з електронним управлінням. З прес-релізу відомо, що літій-іонних батарей вистачає на щоденний пробіг до 1000 км.

Усі представлені автобуси JBM відповідають вимогам ЄС та оснащені передовими системами допомоги водієві (ADAS). Це і система екстреного гальмування AEBS, і система попередження про зіткнення (FVCWS), у тому числі з пішоходами та велосипедистами (MOIS), а також система сканування сліпих зон та система попередження про виїзд зі смуги руху. Крім того, машини мають систему автоматичного пожежогасіння (FDSS) та систему огляду на 360 градусів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація