На Філіппінах будують літаючий автомобіль для подорожей островами

На Філіппінах будують літаючий автомобіль для подорожей островами

03 березня 2024
0

Цього року на Філіппінах може з'явитися унікальний транспортний засіб, здатний переміщатися як по землі, так і по повітрю.

Проєкт електричного апарату вертикального зльоту і посадки Luft Pinoy (eVTOL) розробляється спільно стартапом LuftCar із Флориди та філіппінською компанією eFrancisco Motor Corporation (eFMC). Цей незвичайний автомобіль, який є сумішшю електричного мінівена із задньою частиною літака, може стати революцією для подорожей по 7101 острову Філіппінського архіпелагу.

Як стверджують розробники, їхня концепція транспортного засобу призначена для з'єднання архіпелагів і обслуговування різних потреб, включно з перевезенням вантажів, санітарною авіацією, туризмом і регіональними перевезеннями. Luft Pinoy буде оснащений водневою руховою установкою, яка забезпечить перевезення вантажів на великі відстані і важких вантажів у регіоні.

На відміну від інших концепцій літаючих автомобілів, Luft Pinoy являє собою настроюваний мінівен, який працює на водневому паливному елементі або електричній акумуляторній системі для їзди по дорозі. Коли необхідно піднятися в повітря, мінівен підніматиметься за допомогою планера eVTOL, який має чотири гвинти і власну водневу енергосистему, забезпечуючи вертикальний зліт і посадку без необхідності використання злітно-посадкової смуги.

Хоча повноцінний прототип ще не створено, очікується, що він буде готовий до кінця 2024 року. Однак, впровадження цього проєкту може бути ускладнене відсутністю загального законодавства і законодавчих актів, що стосуються використання літаючих автомобілів.

Проте Luft Pinoy обіцяє стати важливим кроком у сфері транспортних інновацій, надавши нові можливості для подорожей островами і розвитку регіональних перевезень на Філіппінах.

Джерело: NV.UA
Фото: LuftCar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація