На продаж виставлено унікальний універсал Mercedes-Benz

На продаж виставлено унікальний універсал Mercedes-Benz

19 лютого 2024
0

На майбутньому аукціоні RM Sotheby's у Майамі продадуть унікальний семимісний універсал Mercedes-Benz 300 TE 6.0 AMG «Mallet». Це одна з найвідоміших AMG-модифікацій, побудована AMG North America та другий із двох випущених 6,0-літрових універсалів. У цьому автомобілі, який народився в 1988 році в Чикаго, поєднуються гоночні технології, досягнення німецької інженерії тих років та американські напрацювання в галузі хот-родів.

Mercedes-Benz 300 TE 6.0 AMG «Mallet» був побудований для сім'ї Річарда Буксбаума, який керував AMG North America у другій половині 1980-х років. На цю ідею його наштовхнув Hammer Wagon - універсал із глибоко модернізованим 6,0-літровим мотором із спеціально розробленими головками блоку із чотирма клапанами на циліндр. Тільки голівки коштували замовнику 65 тисяч доларів. Віддача агрегату становила близько 380 к.с.

Автомобіль Буксбаума оснастили спеціально розробленим 16-клапанним двигуном на базі блоку М117, який за робочого об'єму 6,0 літрів видавав близько 310 к.с. У парі з форсованим мотором працював чотириступінчастий «автомат». Також Mercedes-Benz 300 TE отримав агресивний аеродинамічний обвіс, модернізовану підвіску та диференціал від S-Class. Як писали тоді ЗМІ, універсал «Mallet» перевершував за керованістю та прискоренням такі суперкари тих років, такі як Porsche 911, Lamborghini Jalpa та Ferrari 412.

Mercedes-Benz 300 TE 6.0 AMG «Mallet» мав стати початком серії доступніших універсалів, але був виготовлений в єдиному екземплярі. У січні 1989 року Буксбауми продали автомобіль близькому другові сім'ї. У наступні роки він змінив декількох власників.

Останні десять років універсал перебував у приватній колекції. Автомобіль зберігався у приміщенні з клімат-контролем та ретельно обслуговувався місцевими фахівцями Mercedes-Benz. У липні-вересні 2015 року «Mallet» повністю оновили кузов та інтер'єр. Універсалу перефарбували кузов, замінили шибки, ущільнювачі, молдинги, розподільний пристрій та передні крила. Роботи коштували понад 45 000 доларів. Також за бажанням власника оригінальне рульове колесо замінили кермом меншого діаметру від пізнішого шасі W124.

Новий власник у єдиного у своєму роді універсалу Mercedes-Benz 300 TE 6.0 AMG «Mallet» з'явиться 2 березня. Автомобіль планують продати за 300-400 тисяч доларів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація