На російське виробництво автокрісел для Renault знайшовся покупець

На російське виробництво автокрісел для Renault знайшовся покупець

01 серпня 2022
0

Виробництво автомобільних крісел для Renault турецької компанії Martur буде продано новому власнику. Обладнання та оснащення заводу в Ульяновську придбає російська компанія ТОВ «ТПВ Рус», яка постачає сидіння для моделей АвтоВАЗу, повідомляє «Волга Ньюс» з посиланням на представників фірми-покупця. Проте сам ульянівський завод до роботи так і не повернеться: техніка буде вивезена та розподілена між майданчиками у Сизрані та Тольятті.

Вартість покупки не розголошується. У «ТБО Рус» розраховують, що завдяки закупленому обладнанню вдасться збільшити обсяги виробництва автомобільних сидінь на 150 тисяч комплектів на рік - до 450 тисяч. Також угода дозволить російській компанії отримати нові технологічні компетенції, які можна буде застосовувати на користь АвтоВАЗу.

На сьогоднішній день «ТПВ Рус» - основний постачальник сидінь для моделей Lada Granta та Niva Legend. Компанія володіє виробничими майданчиками у Сизрані та Тольятті, які випускають у сумі до 300 тисяч комплектів крісел на рік. У штаті «ТБО Рус» числяться 617 співробітників.

Завод турецької Martur в Ульяновську було запущено у 2016 році. На його потужностях виготовляли крісла для моделей Renault, а також для Lada XRay, складання якого АвтоВАЗ вирішив не відновлювати принаймні до кінця року. Максимальна виробнича потужність сягала 150 тисяч комплектів на рік.

Про закриття заводу стало відомо у червні. Причина - вихід з російського ринку компанії Renault, яка є ключовим партнером турецької компанії. Працевлаштування 300 робітників підприємства залишається під питанням.

Джерело: Волга Ньюс

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація