На ринок вийшов новий електромобіль Ford на базі VW ID.4

На ринок вийшов новий електромобіль Ford на базі VW ID.4

27 березня 2024
2

Новий Ford Explorer надійшов у виробництво в Німеччині і виходить на європейський ринок. Уперше кросовер став електричним. Його подробиці розкрили на офіційному сайті Ford.

Електромобіль Ford Explorer мали почати продавати в Євросоюзі ще з листопаді, проте через сертифікацію батареї та доопрацювання силової установки вихід на ринок затримався.

У ЄС кросовер Ford коштує від 48 510 євро, проте згодом мають додати доступніші версії. Уже відомо, що цього року нова модель з'явиться і в Україні.

Новий Ford Explorer 2024 не має нічого спільного із однойменною бензиновою моделлю і буде випускатися паралельно із нею. Електрокар сягає 4,46 м у довжину при колісній базі у 2,77 м і збудований на платформі VW MEB, тобто є побратимом Volkswagen ID.4.

У VW ID.4 запозичили і силові установки. Поки що електрокросовер Ford Explorer запропонують у задньопривідній 286-сильній та повнопривідній 340-сильній версіях із батареєю на 82 кВт.год. У першому випадку запас ходу складе 555-602 км, у другому - 516-566 км. Топовий варіант стартує до сотні за 5,3 с.

Базова комплектація Ford Explorer включає двозонний клімат-контроль, камеру, адаптивний круїз-контроль, навігацію, підігрів крісел і керма, електропривід та вентиляцію сидіння водія, бездротову зарядку телефона.

Варіант Premium (від 52 136 євро) додає панорамний дах, електропривід дверей багажника, матричні фари, 20-дюймові диски та потужну акустику Bang&Olufsen з 10 динаміками.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Alec77  

Треш ,Форд опустився ,що використовую телегу ВАГа.

+3-3ВІДПОВІСТИ  
Reallice  

Alec77, чому опустився? В Україні статус Фольксваген вищий за Форд. (На мою думку)

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація