На заводі «Чеченавто» хочуть налагодити випуск «ГАЗелей»

На заводі «Чеченавто» хочуть налагодити випуск «ГАЗелей»

02 липня 2022
0

Завод «Чеченавто» у місті Аргун Чеченської Республіки готовий відновити складання автомобілів у липні після тривалого простою. Підприємство збирається не лише повернутися до роботи, а й розширити модельний ряд: окрім Lada Granta, яка кілька років була єдиним продуктом заводу, з конвеєра сходитимуть «ГАЗелі». Також керівництво домовляється з білоруським МАЗом і навіть шукає партнерів за кордоном у Китаї та Ірані.

Lada Granta «Чеченавто» випускатиме у спрощеній версії, як і АвтоВАЗ - без подушки безпеки та антиблокувальної системи. Проте раніше на підприємство надійшли кузови звичайних «Грант», які тепер доведеться переробляти (!!!), сказав заступник директора заводу Руслан Абуєв газеті «Аргументи та Факти».

Також на конвеєр планують поставити «ГАЗелі»: за словами Абуєва, угода із ГАЗом уже підписана. Восени в Чечні може розпочатися збірка «ГАЗелі Next», «ГАЗелі Бізнес» та «ГАЗону Next» зі складальних комплектів, які поставлятимуть (якщо поставлятимуть) із Нижнього Новгорода.

Серед інших потенційних партнерів - білоруський МАЗ. Якщо угоди буде досягнуто, МАЗ також налагодить постачання великих деталей, з яких на «Чеченавто» можна буде збирати спецтехніку - крани чи будки-вахти. Також ведуться переговори з китайцями та іранськими виробниками запчастин.

Поки завод простоює, робітники перебувають у неоплачуваній відпустці. 

Джерело: Аргументи та Факти

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація