Найменший автомобіль у світі відтепер можна зібрати власноруч

Найменший автомобіль у світі відтепер можна зібрати власноруч

11 лютого 2023
0

За допомогою набору «Зроби сам» можна побудувати свій найменший автомобіль у світі, дозволений для використання на дорогах загального користування. Peel P50, випущений на початку 1960-х років, був найменшим серійним автомобілем у світі. А тепер новий комплект дозволяє рукастим людям зібрати власну копію, щоправда, цього разу електричну!

Щоб отримати уявлення про те, наскільки малий цей крихітний триколісний автомобіль, уявіть, що він помістився б у звичайному пасажирському ліфті.

До речі, в одному епізоді Top Gear, у якому Джеремі Кларксон керував оригінальною версією електричної моделі. Було так смішно спостерігати, як він піднімається в офіс Бі-бі-сі на звичайному пасажирському ліфті і проїжджає офісними проходами і між столами.

Спочатку автомобіль позиціонувався як той, що має місце для «одного дорослого і однієї сумки для покупок». У нього ніколи не було задньої передачі, але натомість спочатку у нього була ручка ззаду, щоб ви могли просто взяти його і котити, як валізу.

Виробництво могло бути зупинено у 1965 році. Але, на щастя, кільком цілеспрямованим бізнесменам вдалося воскресити марку з мертвих. І ось Peel P50 повернувся, ну чи хоча б у вигляді репліки.

Нова компанія, відома як P50 Cars, створила репліку, дістати яку набагато простіше, ніж одну з 50 оригінальних серійних моделей.

Згідно з P50 Cars, їм знадобилося десять років, щоб зрозуміти, як перетворити оригінальну модель P50 на сучасну версію. Їхній ремонт віддає шану P50 Cannell, а його деталі виготовлені вручну командою майстрів, які раніше працювали над вінтажними Bentley та Rolls Royce.

Доступні як газові, так і електричні версії, хоча не зрозуміло, хто зацікавиться газовою моделлю. Коли ти замкнений усередині чогось розміром із валізу, останнє, що потрібно, це працюючий двигун внутрішнього згоряння.

Говорять, що в електричній версії використовується двигун потужністю 4 кВт, який розганяє маленький транспортний засіб до 45 км/год. Ті, хто бажає ще більшої потужності, можуть встановити власний електродвигун замість моделі потужністю 4000 Вт, яка входить у комплект.

 

У комплект входять колеса, кузов, сидіння, кермо, трансмісія і багато іншого, необхідне для збирання найменшого в світі електромобіля. Для складання потрібно близько 50 годин роботи, хоча британський виробник комплекту також продає повністю зібрані версії для тих, хто не має навичок або часу, щоб направити свого внутрішнього воїна IKEA і зібрати його самостійно.

Репліка P50 може бути невеликою, але вона включає всі важливі частини, які ви очікуєте: підвіска, освітлення, звуковий сигнал, гальма, дзеркала і т. д. Як і в оригіналі, з лівого боку автомобіля є одні двері.

Кажуть, що у більшості юрисдикцій цей транспортний засіб дозволено до використання на дорогах як кіт-кар, мопед або мотоцикл.

Як пояснює виробник, Peel P50 і більший двомісний автомобіль компанії, відомий як Trident, ідеально підходять для комплектів для самостійного збирання.

«Ми вважаємо, що P50 і Trident ідеально підходять для самостійного складання, особливо в якості першого складання для автомобілебудівника-початківця. У наші комплекти входять усі ключові компоненти, які допоможуть вашому «найменшому автомобілю у світі» вирушити в дорогу. Все, що потрібно, це кілька інструментів, трохи місця в гаражі і терпіння. Приблизний час збирання становить близько 50 годин від початку до кінця. Зареєструвати зібраний комплект також простіше, аніж більшість комплектних автомобілів, оскільки у багатьох юрисдикціях вони класифікуються як мопеди чи легкі мотоцикли».

Комплекти недешеві, як і більшість електричних мікроавтомобілів у наші дні.

Вартість комплекту для самостійного складання починається від 10 379 фунтів стерлінгів (приблизно 12600 доларів США). Повністю зібрана модель коштуватиме вам 13 972 фунти стерлінгів (приблизно 16 970 доларів США).

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація