Названо найкращі автобуси найбільшої виставки Busworld Europe 2023

Названо найкращі автобуси найбільшої виставки Busworld Europe 2023

24 жовтня 2023
0

Міжнародна виставка автобусів Busworld Europe 2023, що проходила з 7 по 12 жовтня у Брюсселі, побила рекорди за площею, кількістю учасників та відвідувачів. Нагадаємо, що в 2021 році салон було скасовано через пандемію коронавірусу, тому на нього чекали з нетерпінням довгих чотири роки.

Загалом експозиція зайняла 75 тис. м кв, із 7,8 км проходів. За час проведення на заході побувало 40 120 осіб із 111 країн. Було акредитовано 350 журналістів із 44 країн.

Свою продукцію демонстрували 75 автовиробників. Для порівняння, на попередній виставці, у 2019 році, їх було 66. А всього свій товар показували 524 учасники, які презентували 182 новинки. Найбільш представницькі експозиції були з Туреччини - 96 компаній, Німеччини - 79 та Китаю - 61. Загалом у павільйонах показали 222 автобуси та ще 29 на відкритих майданчиках, багато з яких були доступні для тест-драйвів.

У рамках виставки Busworld Europe 2023 відбулося нагородження вже 20-ою за рахунком премією Busworld Awards, якою відзначають найкращих учасників у галузі безпеки, екології, комфорту та дизайну. Почнемо із міських автобусів. Абсолютним переможцем Grand Award тут стала модель Mercedes-Brenz eCitaro. Друге місце посіли машини Anadolu Isuzu Citivolt та Ebusco 3.0.

У цьому класі машини також були відзначені призами Lebel of Exellence у ряді номінацій. Так, найкращим у галузі дизайну став VDL Citea New Generation, за комфортом - Mercedes-Benz eCitaro, екологічності - Ebusco 3.0 та безпеки - Anadolu Isuzu Citivolt.

Що ж до туристичних автобусів, то тут абсолютним переможцем Grand Award став лайнер Setra TopClass S516 HDH. Друге місце у Neoplan Tourliner L та Van Hool T16 Astron. Що ж до призів Lebel of Exellence, то в номінації Design (дизайн) найкращим було визначено електробус Yutong T15Е, в номінації «Комфорт» - Setra S516HDH та Van Hool T16 Astron, «Екологія» - знову Yutong T15E та «Безпека» - Setra S516HDH.

Вперше відбулося нагородження премією Digital Awards, що пов'язано із небувалим розвитком цифрофізації у світі автобусів. Так, у номінації «Цифровий бортовий комфорт» переможцем стала компанія MAN Truck&Bus з передовою панеллю приладів Digital Cockpit з функцією Smart Select. А в номінації «Цифрова операційна досконалість», яка оптимізує роботу автопарків, відзначили компанію IVECO Buses за її запропоноване сервісне рішення IVECO ON Heavy Buses Digital Services.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація