Недорога новинка Volvo викликала ажіотаж і допомогла компанії зміцнити стратегію

Недорога новинка Volvo викликала ажіотаж і допомогла компанії зміцнити стратегію

20 січня 2024
0

Недорогий кросовер Volvo EX30 викликав ажіотаж на ринку. Найдешевший електрокар шведського бренду допоміг компанії зміцнити стратегію руху до електричного майбутнього. Плани у виробника амбітні. Деталі стали відомі сайту Carscoops.

Volvo фіксує підвищений попит покупців на електромобілі. Компанія планує довести частку EV у своїх продажах до 50% за кілька років і повністю перейти на електрокари до 2030 року.

Раніше стало відомо, що новий Volvo EX30 виявився настільки популярним, що у компанії вирішили додати до виробничих потужностей моделі ще один завод. Постачання першим покупцям почалися наприкінці 2023 року.

Спочатку виробництво стартувало на китайському заводі, проте потенційний європейський попит це підприємство не зможе задовольнити. У результаті Volvo вирішили налагодити виробництво недорого електричного кросовера на бельгійському заводі, де вже складають Volvo XC40 і C40.

Стартова ціна Volvo EX30 - 36 000 доларів. Стандартний варіант пропонує потужність 272 к.с., топовий - 428 к.с. із розгоном до 100 км/год за 3,6 с. Залежно від вибраного батарейного блоку запас ходу EX30 становить від 344 до 480 км.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація