NIO готується до продажу електромобілів із твердотілими батареями

NIO готується до продажу електромобілів із твердотілими батареями

14 травня 2023
0

Ще в лютому цього року керівництво китайської компанії NIO повідомило, що влітку у клієнтів марки з'явиться можливість отримати перші електромобілі, які мають твердотільні тягові батареї ємністю 150 кВт.год. Тоді ж стало зрозуміло, що задоволення буде не з дешевих: сама по собі батарея коштуватиме майже $50 000 як цілий седан ET5. Нині NIO вже подала заявку на право постачати подібні електромобілі на китайський ринок.

Компанія має намір розширити асортимент тягових батарей, якими оснащуються електромобілі, що реалізуються в Китаї. Всі три моделі NIO, що пропонуються на місцевому ринку, отримають модернізовані батареї, причому їх постачальником виступить компанія WeLion New Energy Technology, яка випуск твердотільних тягових акумуляторів почала ще в листопаді минулого року. З усього цього можна дійти невтішного висновку, що варіанти електромобілів NIO з тягової батареєю ємністю 150 кВт.год оснащуватимуться саме твердотілими акумуляторами виробництва WeLion.

Cедан NIO ET7 з подібною батареєю зможе проїжджати без підзарядки до 1000 км, перехід на твердотільні акумулятори повинен підвищити швидкість зарядки, але поки реальні характеристики не розкриваються. Відомо лише, що щільність зберігання заряду зросте до 360 Вт.год/кг, тому така ємна батарея важитиме трохи більше 400 кг. Спочатку машини NIO з твердотілими акумуляторами можна буде отримати тільки в лізинг або оренду, пізніше з'явиться можливість викупити їх у постійне володіння.

Втім, якщо врахувати чималу націнку за новий тип батареї, яка вимірюватиметься десятками тисяч доларів, охочі переплатити знайдуться лише серед найзаможніших аматорів тривалих невпинних поїздок. NIO активно розвиває мережу станцій із експрес-заміни тягових батарей на заряджені, і для поповнення запасу ходу власникам машин із скромнішими за ємністю акумуляторами достатньо на п'ять хвилин затриматися у спеціальному ангарі, де всі операції виконуються автоматикою.

Джерело: 3DNews
Фото: CnEVPost

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація